آنچه در این مقاله میخوانید
لود طولانی سایت یا از دسترس خارج شدن مداوم آن، برای هزاران شرکت و توسعهدهنده وب دردسرساز میشود. آنها میدانند که 40 درصد مشتریان انتظار دارند سایت مورد نظرشان در عرض 2 تا 3 ثانیه باز شود و در غیر این صورت از سایت خارج میشوند.
بنابراین حلکردن این مسائل باید برای ما اولویت داشته باشند. برای این هدف میتوان از خدمات میزبانی وب استفاده کرد؛ صنعتی در حال رشد که سهم بازار آن تا سال 2027 به 171.4 میلیارد دلار خواهید رسید. شرکتها، برنامهنویسان وب و طراحان تجربه کاربری (UX Designers) با سرمایهگذاری در شرکتهای ارائهدهنده سرویسهای هاستینگ، نقشی کلیدی در رشد این صنعت ایفا میکنند.
بسیاری از این افراد به دنبال سرویس میزبانی وبی هستند که تضمین کند سایتشان اکثر مواقع با سرعت بسیار خوبی در دسترس باشد.
جدا از داشتن یک سرویس وب هاستینگ مناسب، باید استراتژی آسان و سرراستی هم برای فرایند ساخت سایت خود داشته باشید تا بتوانید از دسترسپذیری بالای آن اطمینان حاصل کنید. این موضوع زمانی ممکن میشود که درک درستی از تکنولوژی هاستینگ داشته باشید.
پیش از کدنویسی و طراحی سایت، بهتر است در مورد تفاوت سرور مجازی و سرور ابری بیشتر بدانید.
خدمات میزبانی وب یا وب هاستینگ چیست؟
وب هاستینگ یا خدمات میزبانی وب خدماتی است که به کاربران کمک میکند تا میزبانی و انتشار سایت خود بر بستر اینترنت را انجام دهند. شرکت ارائهدهنده خدمات میزبانی، تکنولوژی مورد نیاز برای ذخیرهسازی محتوای آنلاین را در اختیار کاربران قرار میدهد.
طراحی و کدنویسی برای سایت به تنهایی کافی نیست؛ چون کدها، متنها و محتوای تصویری آن باید در جایی ذخیره شود. خدمات میزبانی وب، سروری را در اختیار شما قرار میدهد که تمامی این موارد روی آن ذخیره میشود. این سرور به سایت شما کمک میکند تا عملکرد مناسبی داشته باشد.
بدون استفاده از خدمات میزبانی وب، حضور آنلاین به هر شکلی غیرممکن است و اگر در این زمینه سرمایهگذاری مناسبی انجام نشود، سایت استاتیک یا داینامیک شما دچار اختلال شده و یا از دسترس خارج میشود و اگر سایت در دسترس نباشد، چگونه میتوانید فروش خود را افزایش دهید؟
استفاده از خدمات میزبانی وب به دلایل زیر نیز ضروری است:
- محیطی امن برای سرور ایجاد میکند. این موضوع اهمیت زیادی دارد و از سایت شما در برابر تهدیدات آنلاین و حملات سایبری محافظت میکند. بر اساس تحقیقی که به تازگی انجام شده، سایتها به صورت میانگین هر روز با 94 حمله سایبری مواجه میشوند که استفاده از یک سرویس میزبانی وب مطمئن، این حملات را خنثی میکند.
- فضایی را برای ذخیرهکردن دادهها ایجاد میکند. محدود بودن فضای ذخیرهسازی باعث میشود که هنگام افزایش ترافیک، سایت شما دچار اختلال شود. ارائهدهنده خدمات میزبانی وب اختصاصی، می تواند فضای ذخیرهسازی کافی را برای دادههای شما فراهم کند تا سایت شما در چنین شرایطی از دسترس خارج نشود.
- سرعت عملکرد سایت شما را بالا میبرد. سرعت لود پایین، به معنای تجربه کاربری بد است. مشتری آنلاین بیشتر از چند ثانیه برای باز شدن سایت شما صبر نمیکند. خدمات میزبانی وب سرعت سایت شما را بهبود بخشیده و مشتریان را راضی نگه میدارد.
خدمات میزبانی وب چه تأثیری بر عملکرد پروژه آنلاین شما دارد؟
انتخاب خدمات میزبانی وب تصمیمی است که نباید در آن سهل انگاری شود؛ چرا که خدمات ضعیف میتواند تلاشهایتان را بیثمر کند و باعث نادیده گرفتن کیفیت بالای پروژه آنلاین شما شود.
برای توسعه و طراحی یک پروژه آنلاین باید از همان ابتدا احتیاط کنید. به همین دلیل باید در گامهای اول به فکر انتخاب خدمات میزبانی وب باشید. محتاط بودن در این زمینه، از انتخاب سرویسی که بر عملکرد پروژه آنلاین شما تأثیر منفی میگذارد، جلوگیری میکند.
خدمات میزبانی وب فراتر از فضایی برای ذخیرهکردن محتوای وبسایت شما است و باعث میشود که پروژه آنلاین شما ساده و روان به کار خود ادامه دهد.
سرعت و عملکرد سایت
سرعت و عملکرد سایت باید اولین اولویت شما باشد؛ چرا که این موضوع تأثیر زیادی بر تجربه کاربری و شهرت کسبوکار شما دارد.
ارائهدهندگان خدمات میزبانی وب از این موضوع به خوبی آگاهی دارند و به همین دلیل است که افزایش سرعت سایت و عملکرد قابلاطمینان آن را تضمین میکنند. آنها به صورت شبانه روزی در تلاش هستند تا امکاناتی را فراهم کنند که مانع از هر گونه اختلال و قطعی در سایت شما شود.سایتی که سریع لود میشود، تجربه وبگردی کاربران را بهبود میبخشد و به معنای کاهش نرخ خروج (bounce rate) کاربران از سایت شما است.
سرعت و عملکرد روی نرخ تبدیل (conversion rate) سایت شما نیز تأثیر میگذارد. در حال حاضر اگر کاربری بخواهد در مورد کسبوکار شما اطلاعاتی کسب کند، ابتدا وارد سایت شما میشود و اگر سرعت لود آن پایین باشد، ناامید شده و آن را ترک میکند.
این اتفاق باعث میشود که احتمال تبدیلشدن این کاربر به مشتری شما کاهش پیدا کند؛ چرا که تجربه کاربری بدی از سایت شما داشته و این موضوع از بازگشت او جلوگیری میکند.
امنیت سایت
موارد زیر اهمیت و ضرورت خدمات میزبانی وب در حوزه امنیت را مشخص میکنند:
- دسترسی به اطلاعات محدود میشود؛ چرا که شرکت خدمات میزبانی وب دسترسی به سرورها را محدود میکند. این اتفاق هدف قراردادن سرورها و سوءاستفاده از اطلاعات آنها را برای هکرها سخت میکند.
- از دادهها نسخه پشتیبان تهیه میشود. شرکتهای خدمات میزبانی وب خدمات پشتیبانگیری خودکار و منظم ارائه میکنند و با کمک این خدمات در زمان بحران دیگر نیازی نیست مجدداً از صفر شروع کنید.
- بدافزارها شناسایی و پاکسازی میشوند. محافظت از دادهها در برابر بدافزارها ضروری است؛ چرا که اجازه نمی دهد هکرها اطلاعات حیاتی کسبوکار شما (مثل اطلاعات مشتریان) را سرقت کنند و زمانی که از اطلاعات مشتریان محافظت شود، شهرت سازمان شما نیز زیر سؤال نخواهد رفت.
پیش از همکاری با ارائهدهنگان خدمات میزبانی وب، مطمئن شوید که قابلیتهایی مثل محافظت از دادهها در برابر برخی از حملات سایبری (مثل حملات DDoS) را برای افزایش امنیت سایت شما دارند.
مقیاسپذیری
زمانی که کسبوکار شما رشد میکند، ترافیک سایت شما نیز خواهناخواه بالا میرود. در حال حاضر تکنولوژی وب هاستینگ بهقدری پیشرفت کرده که میتواند خود را با افزایش ترافیک شما سازگار کند. به عنوان مثال اگر ترافیک سایت شما از صفر به 10 هزار برسد، ارائهدهنده خدمات وب هاستینگ همچنان از در دسترسبودن سایت شما اطمینان حاصل می کنند.
پس از تشریح مفاهیم میزبانی وب، نوبت به شرح تفاوتهای دو روش مختلف از این میزبانی یعنی سرور ابری و سرور خصوصی مجازی (VPS) میرسد:
سرور مجازی برای چه سازمانهایی مناسب است؟
VPS یا سرور خصوصی مجازی که در این مقاله به اختصار سرور مجازی نامبرده شده است، مناسب سازمانهایی است که به دلیل رشد بالا، هاست اشتراکی (میزبانی وب اشتراکی) نیازهای آنها را برآورده نمیکند. در هاست اشتراکی، اطلاعات چندین سایت روی یک سرور ذخیره میشود و دسترسی مشتریان به منابع رایانشی محدود میشود. زمانی که ترافیک سایتها بالا میرود، این محدودیت منابع مشکل ساز می شود.
در چنین حالتی سازمانها به سراغ سرور مجازی یا VPS میروند. در این نوع خدمات میزبانی وب، از تکنولوژی مجازیسازی برای اختصاصدادن منابع سرور به شما استفاده میشود. بر خلاف هاست اشتراکی، در یک سرور مجازی علاوه بر منابع اختصاصی، برای اجرای سایت خود به فضای اختصاصی برای ذخیره اطلاعات ضروری نیز دسترسی دارید.
گرچه سرور مجازی نیز به یک سرور فیزیکی وابسته است؛ اما فرآیند مجازیسازی آن را به چند بخش اختصاصی مجزا برای مشتریان مختلف تقسیم میکند. هر یک از این بخش ها منابع اختصاصی خود را دارد و به شما این اجازه را میدهد که با صرف بودجه کم، عملکردی مشابه با خدمات میزبانی وب اختصاصی را تجربه کنید.
از آنجاییکه شما منابع اختصاصی خود را دارید، میتوانید بخش اختصاصی خود را به هر ترتیبی که بخواهید شخصیسازی کنید و نحوه استفاده سایر کاربران سرور فیزیکی اصلی بر سرویس شما تأثیری نخواهد داشت. در سرور مجازی دادهها و فایلها بین سایر کاربران سرور فیزیکی مبادله نمیشود و هر کاربر تنها به منابع اختصاصی خود دسترسی خواهد داشت.
مزایای سرور مجازی
سرور مجازی برای تمامی شرکتها با اندازههای مختلف مزایای متعددی دارد که در ادامه با برخی از آنها آشنا میشوید:
- برای منابع اختصاصی خود، فضای بیشتری در اختیار دارید. در مقایسه با هاست اشتراکی، سرورهای مجازی به شما اجازه میدهند که بخش چشمگیری از سرور فیزیکی را اجاره کنید، بنابراین منابعی که در اختیار شما قرار میگیرد از هاست اشتراکی بیشتر است.
- به تمامی تنظیمات دسترسی دارید و میتوانید آنها را تغییر دهید؛ چرا کهسرور مجازی امکان کنترلکردن تمامی تنظیمات را در اختیارتان قرار میدهد. با استفاده از این نوع خدمات میزبانی وب شما میتوانید بدون وابستگی به سایر کاربران سرور فیزیکی، سرور اختصاصی خود را مدیریت کنید. همچنین می توانید هر گونه ویژگی دلخواه را به سایت خود اضافه کنید.
- سرور مجازی امنیت منابع شما را تضمین میکند. فرض کنید که 3 مشتری در حال استفاده از سرور های مجازی یک سرور فیزیکی هستند، با وجود این که از نظر فنی به فضای یکسانی دسترسی دارند؛ اما نمیتوانند به فایلها و دادههای یکدیگر دسترسی داشته باشند. آنچه روی یک سرور مجازی ذخیره میکنید تنها برای شما قابلمشاهده است.
معایب سرور مجازی
استفاده اشتراکی از یک سرور فیزیکی با کاربران دیگر معایبی هم دارد:
- زمانی که کاربران از سرور فیزیکی مشابهی استفاده میکنند، محدودیتهایی به وجود میآید. همانطور که گفتیم در فرآیند مجازیسازی، یک سرور فیزیکی به چندین سرور مجازی کوچکتر تقسیم میشود و امکان دارد یکی از این سرورهای مجازی، از پردازنده اصلی فیزیکی بیش از حد استفاده کند و به همین دلیل، عملکرد سرور فیزیکی دچار اختلال میشود.
- استفاده از سرورهای مجازی به دانش فنی نیاز دارد و تنها زمانی میتوانید سرور مجازی مناسبی انتخاب کنید که دانش فنی لازم را داشته باشید. اگر ارائهدهنده خدمات سرور مجازی راهنماییهای لازم را در اختیار کاربران مبتدی قرار ندهد، آنها در نگهداری و مدیریت سرور مجازی خود مشکل پیدا میکنند و شاید به همین دلیل است که کاربران مبتدی، میزبانی سرور ابری را به میزبانی سرور مجازی ترجیح می دهند
- توسعهدهندگان و طراحان وب نسبت به استفاده از سرور مجازی با احتیاط رفتار میکنند. مهمترین دلیل این اتفاق، از دسترس خارجشدن تمامی سرورهای مجازی در صورت از دسترس خارجشدن سرور فیزیکی اصلی است.
برای این که بدانید هاست ابری بهتر است یا هاست vps ، بیایید نگاهی به مفاهیم پایه هاست ابری بیندازیم.
سرور ابری برای چه سازمانهایی مناسبتر است؟
در این نوع میزبانی وب، شبکهای از سرورهای ابری متصل به یکدیگر برای میزبانی سایت شما استفاده میشود. منابع وبسایت شما روی چندین سرور این شبکه میزبانی می شود و اگر ترافیک یکی از سرورهای ابری به حداکثر خود برسد، این سرور ترافیک اضافه را به سرورهای آمادهبهکار دیگر انتقال میدهد.
سرور ابری از این طریق میتواند جوابگوی هر میزانی از ترافیک سایت شما باشد. در این نوع میزبانی وب، شبکهای از سرورهای ابری متعدد برای بهبود عملکرد سایت شما در کنار یکدیگر کار میکنند. به همین دلیل توسعهدهندگان وب، هاست ابری را برای پروژههای آنلاین خود انتخاب میکنند.
بعضی از امکانات مهمی که ارائهدهندگان خدمات میزبانی سرور ابری در اختیار شما میگذارند شامل لیست زیر میشود:
- قابلیت تغییر مقیاس منابع بر اساس نیاز کاربران
- مدل پرداختی pay as you go که باعث میشود فقط به اندازه استفاده از منابع هزینه کنید.
- پروژههای آنلاین روی یک شبکه ابری ذخیره میشوند.
- قابلیت پشتیبانی از دیتابیسهای SQL و NoSQL
مزایای سرور ابری
- افزایش امنیت: سرورهای فیزیکی امنیت زیرساخت ابری را تأمین میکنند و از این طریق از دادههای شما در برابر آن دسته از حملات سایبری که توسط شخص ثالث انجام میشوند و هدف آنها از دسترس خارج کردن سایت شما است، محافظت میکنند. به همین دلیل سرور ابری در حال حاضر محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
- اطمینان بیشتر در مقایسه با سرور مجازی: در هاست ابری سایت شما با استفاده از شبکههای فیزیکی متعدد روی یک پارتیشن مجازی نگهداری میشود. زمانی که یکی از سرورها آفلاین میشود، سرورهای آمادهبهکار دیگری وجود دارند که به پشتیبانی از سایت شما ادامه میدهند.
- مقرونبهصرفه: هزینههای هاست ابری آن را به یک انتخاب جذاب تبدیل میکند. در هر طرح هاست ابری در مورد پرداخت بر اساس میزان استفاده، به کاربر تضمین داده میشود.
معایب سرور ابری
- مشکلات پهنای باند: برای استفاده از هاست ابری، باید به اتصال اینترنتی دسترسی داشته باشید که قابل اطمینان باشد. سرور ابری بدون پهنای باند مناسب و اینترنت پرسرعت به خوبی کار نمیکند.
- کنترل محدود: در سرور ابری ارائهدهندگان خدمات ابری سرورها را مدیریت میکنند و شما بر زیرساختها کنترل کاملی ندارید.
- آسیبپذیربودن در برابر حملات سایبری: همانطور که میدانید، هر آنچه که به اینترنت متصل میشود صددرصد ایمن نیست. حتی امنترین زیرساخت ابری نیز در معرض ریسک حملات سایبری قرار دارد.
مهمترین تفاوت سرور مجازی و سرور ابری
تفاوت اصلی این دو روش میزبانی وب، به زیرساخت آنها برمیگردد. سرور مجازی برای میزبانی سایت شما به سرورهای فیزیکی متکی است. این سرور همانطور که گفتیم به چندین بخش مجزا و اختصاصی برای هر مشتری تقسیم میشود و هر مشتری در بخش خود به میزان مشخصی از منابع رایانشی دسترسی دارد. اگر به منابع بیشتری نیاز داشته باشید، میزبانی وب شما دچار اختلال میشود، چرا که امکان افزایش منابع اختصاصدادهشده وجود ندارد.
در مقابل هاست ابری از شبکهای از سرورهای ابری برای میزبانی سایت شما استفاده میکند و رویکرد آن برای افزایش منابع مورد نیاز با سرور مجازی متفاوت است. زیرساخت ابری متشکل از منابع یکپارچه است و اگر یک سرور به حداکثر میزان استفاده خود از منابع برسد، سرور دوم برای کمک وارد عمل می شود.
در جدول زیر ویژگیهای سرور ابری و سرور مجازی بهصورت خلاصه مقایسه شده است:
ویژگیها | میزبانی سرور مجازی | میزبانی سرور ابری |
مدل خدمات میزبانی وب | سرور خصوصی | سرور ابری اختصاصی |
مدل پرداخت pay as you go | خیر | بله |
هزینه پایین | بله | بله |
امینت | بله | بله |
قابلیت شخصیسازی | بله | محدود |
انعطافپذیری | خیر | بله |
مقیاسپذیری | بله | بله |
دیتاسنتر چندگانه | در هر تامین کننده متفاوت است | بله |
جمعبندی: کدام یک از روش های میزبانی وب بهتر است؛ سرور ابری یا سرور مجازی؟
انتخاب میان سرور ابری و سرور مجازی با خودتان است؛ چرا که هر سایتی نیازمندیهای خاص خود را دارد و باید پیش از انتخاب بین این دو نوع خدمات میزبانی وب، این نیازمندیها را در نظر بگیرید. برخی دغدغههای توسعهدهندگان وب باعث میشود که به سراغ سرور ابری بروند و دلیل اصلی این انتخاب هم این است که میتوانند پهنای باند، فضای ذخیرهسازی و میزان رم را بر حسب نیازشان تغییر دهند. در سرور مجازی چنین امکاناتی وجود ندارد و میزان مشخصی از منابع در اختیار شما قرار داده میشود. پیشنهاد ما این است که هنگام انتخاب روی تفاوتهای کلیدی خود تمرکز کنید.
در صورتی که پیش از تصمیمگیری برای تهیه سرور مورد نظر خود به منابع بیشتری برای مطالعه نیاز میتوانید از این مقاله استفاده کنید:
خرید سرور ابری یا استفاده از کولوکیشن
نکات مهم پیش از خرید سرور ابری و مهاجرت به ابر
این مقاله را به اشتراک بگذارید